Матеріали для виготовлення й декорування народного вбрання українців Поділля: класифікація та особливості - Іваневич, Л. (Народна творчість та етнологія, 2014)
У статті завдяки аналізу відомих і маловідомих праць та музейних фондових колекцій висвітлюються характерні особливості матеріалів для виготовлення й оздоблення традиційного вбрання українців Поділля, а також порушується проблема формування загальної класифікації матеріалів. Уперше подається розширена класифікація матеріалів для створення складових елементів народного костюма подолян ХІХ – початку ХХ ст.