Магічні елементи поліського поховального ритуалу - Ульяновська, С. (Народна творчість та етнографія, 1992)
Полісся привертає увагу багатьох дослідників народного світогляду як регіон, в якому порівняно добре збереглися давні форми матеріального та духовного життя. Навіть етнографічні матеріали останніх десятиріч підкреслюють глибоку архаїку багатьох уявлень, вірувань поліщуків, зокрема пов’язаних із смертю, посмертним існуванням, «здатностями та можливостями мертвих». Останні якраз і становлять предмет дослідження даної роботи.