Поліська намітка - Тишкевич, Р. (Народна творчість та етнографія, 1992)
Народний одяг Правобережного Полісся кінця XIX — початку XX ст. зберігся до наших днів. Його складовою частиною е головний убір — намітка. Це — шматок полотна, виготовлений з найтоншої нитки — убрус, плат (Західне Полісся), завивало (Полісся), рантух, рянтух (Лемківщина Прикарпаття), рушник (Б