Кобзарський репертуар на слова Шевченка - Уманець, В. (Народна творчість та етнографія, 1992)
Кобзарський пісенний репертуар на слова Тараса Шевченка можна розподілити на три групи: твори в характері пісень-романсів, народно-епічному і ліричному стилі та народного хорового співу.