Микола Лисенко і відродження української культури - Гордійчук, М. (Народна творчість та етнографія, 1992)
У березні виповнилося сто п'ятдесят років від дня народження Миколи Лисенка — шнрокознаного українського композитора, диригента й піаніста, фольклориста і педагога. Він був одним з подвижників національної культури, «творча діяльність яких не може бути відокремлена від їх громадської роботи». Служіння рідній землі Микола Віталійович вважав найпершою своєю турботою, він віддавав людям палку душу й гаряче серце громадянина і патріота.