Державна підтримка культурної діяльності української діаспори як напрям діаспоральної політики України - Тронь, А. (Народна творчість та етнологія, 2022)
Стаття присвячена аналізу законодавчої бази діаспоральної політики України, зокрема щодо задоволення національно-культурних потреб закордонних українців. Досліджується процес організації управління сферою відносин з українською діаспорою на рівні центральних органів виконавчої влади та відповідних дорадчо-консультативних інституцій, починаючи з 1991 року й до сьогодні. Специфіка співпраці України з діаспорою в галузі культури аналізується в контексті реалізації державних цільових програм співробітництва із закордонними українцями та культурної дипломатії.