Істотний внесок в українську народознавчу історіографію - Шумада, Н. (Народна творчість та етнографія, 1992)
Рецензія на книгу: Кирчів Р. Етнографічно-фольклористична діяльність "Руської трійці".— К., 1990.— 240 с. Внесок у розвиток української науки й культури учасників гуртка «Руська трійця» здавна привертає увагу славістів. Але при наявності досить солідної літератури, присвяченої різним аспектам діяльності провідних її членів — як кожного з них, так і гуртка в цілому, Роман Кирчів, автор монографії «Етнографічно-фольклористична діяльність «Руської трійці» знайшов свій оригінальний підхід, виробив свою концепцію і наповнив дослідження багатющим, значною мірою новим матеріалом, що не потрапив у коло обсервації попередників.