Управління міграційними процесами в контексті європейської інтеграції України - Щербакова, О.А.; Степанюк, Є.В. (Економіка промисловості, 2025)
Узагальнено ключові тенденції та проблематику глобальних міграційних процесів з акцентом на наслідках повномасштабної війни в Україні. Проаналізовано структуру економіки та демографічні тенденції Європейського Союзу в контексті перспектив європейської інтеграції України. З урахуванням міжнародного досвіду запропоновано заходи державної політики щодо управління міграційними процесами та інтеграцією мігрантів. Обґрунтовано доцільність розроблення комплексної міграційної політики в Україні, спрямованої на повернення та підтримку реінтеграції мігрантів.