Народне вбрання Чернігівщини кінця XVIII — середини XX ст. - Зайченко, В. (Народна творчість та етнографія, 1993)
Про народний одяг українців є декілька грунтовних праць, серед яких найбільш повними вважаються монографії К. І. Матейко «Український народний одяг» та Г. С. Маслової «Народная одежда русских, украинцев и белоруссов». Деяке уявлення про одяг цього краю дає альбом «Вбрання» із серії «Українське народне мистецтво». Та хотілося б ширше розкрити особливості народного одягу Чернігівщини, простежити його розвиток до середини XX століття, відзначити локальні регіональні відмінності.