Локальні мистецькі традиції та митці - Пожоджук, Д. (Народна творчість та етнологія, 2019)
Стаття поєднує дві розповіді: "Солом'яна королева" та "На його писанках ангели літають". Українська земля багата не лише чорноземами. Головний її скарб – люди, які обробляють землю, споконвіків вирощують урожаї, особливо збіжжя. Житницею Європи називали колись наші землі. І чи не основними культурами були жито й пшениця. З хліборобського роду походить і Марія Кравчук, яку сьогодні знають у багатьох країнах світу. У другій розповіді мова йде про знахарку з Космача – Василину Федірчукову (Кушнірчук) та її правнука – Олега Кіращука, якому передався талант Василини у родинних генах.