У вінок шани видатному українському народознавцю (Покажчик праць Володимира Гнатюка і матеріалів про нього) - Черемшинський, О. (Народна творчість та етнографія, 1995)
Ім'я Володимира Гнатюка — видатного українського етнографа і фольклориста, мовознавця і літературознавця, історика, мистецтвознавця і перекладача, видавця та громадського діяча, члена-кореспондента Петербурзької Академії наук (1902), академіка АН України (з 1924 р.) — широко відоме в усьому світі. Кінець 1992 року приніс радість усім шанувальникам наукової спадщини вченого: побачив світ бібліографічний покажчик «Володимир Гнатюк. 187 і —1926» Мирослава Мороза і Миколи Мушинки. Видало ного видавництво Наукового Товариства імені Т. Шевченка у Львові в Першій серії «Бібліографія», т. 3, комісії бібліографії і книгознавства НТШ — «Науково-довідкові видання». Це перше об'ємне видання такого типу підготовлене і видане в Україні після смерті Володимира Гнатюка, а присвячене 120-річчю від дня народження великого народознавця.