Навчальний посібник з українознавства - Охріменко, П. (Народна творчість та етнографія, 1995)
Рецензія на книгу: Кононенко П. П. Українознавство.— К.: Заповіт, 1994,— С. 270. У кінці 1994 року побачила світ книга відомого вченого — доктора філологічних наук, професора Київського університету, директора Інституту українознавства, лауреата міжнародної премії їм. Гердера П. П. Кононенка під короткою, але промовистою назвою — «Українознавство». Вона рекомендована Міністерством освіти України як навчальний посібних для студентів вузів, вчителів і учнів старших класів середніх шкіл. Такого посібника давно чекали, причому не тільки учні, а в першу чергу викладачі, адже даний предмет для наших навчальних закладів ще значною мірою новий. Отже поява посібника з українознавства викликана вимогами часу.