Трипольський Всеволод Олексійович (Український історичний журнал, 2000)
15 серпня 2000 року після тяжкої хвороби пішов з життя доктор філософських наук, провідний науковий співробітник Інституту політичних і етнонаціональних досліджень НАН України В. О. Трипольський.