Т. Яковлева. Руїна Гетьманщини: Від Переяславської ради-2 до Андрусівської угоди (1659–1667 рр.) - Чухліб, Т.В. (Український історичний журнал, 2005)
Рецензія на книгу: Яковлева Т. Руїна Гетьманщини: Від Переяславської ради-2 до Андрусівської угоди (1659–1667 рр.) / Пер. з рос. Л.Білик. – К.: Вид-во Соломії Павличко "Основи", 2003. – 644 с. Науковій громадськості нашої держави доробок знаної російської дослідниці з Санкт-Петербурга став відомий після публікації в Україні її книги "Гетьманщина в другій половині 50-х років XVII століття. Причини і початок Руїни" (1998 р.). Друга, нині рецензована, монографія вийшла за п'ять років і стала продовженням розробки такої дражливої й до певного часу табуйованої в історичній науці тематики української "Руїни".