Загадка смерті Михайла Грушевського - Шаповал, Ю.І. (Український історичний журнал, 2006)
У статті йдеться про невідомі обставини смерті М. Грушевського. Спираючись на закриті раніше документи й матеріали, автор статті привертає увагу до тих аспектів, які раніше були поза увагою грушевськознавців і висловлює свою версію обставин смерті визначного вченого.