Розселення та соціально-економічне становище старообрядців Волині в XIX — на початку XX ст. - Таранець, С.В. (Український історичний журнал, 2008)
У статті досліджено місця компактного проживання старовірів на території Волинської губернії у ХІХ – на початку ХХ ст., обчислено загальну та конкретну чисельність старообрядців, визначено соціальне становище старообрядських громад губернії, присутність і вплив старообрядського капіталу на розвиток торгівлі та промисловості Волині, їхньої зайнятості у сфері сільського господарства, становищі землекористування після скасування кріпосного права.