Записки іноземців XV-XVIII ст. як важливе джерело з історії Кам'янця-Подільського - Петров, М.Б. (Український історичний журнал, 2007)
У статті на основі писемних свідчень іноземних очевидців XV-XVIII cm. автор розкриває особливості історичної топографії Кам’янця-Подільського тих часів, окремі аспекти еволюції його оборонних укріплень, економічного розвитку та містобудування, питання етнічного й демографічного характеру.