Етнографічна діяльність Василя Кравченка - Скрипник, Г. (Народна творчість та етнографія, 2002)
В 2002 році виповнилося 140 років з дня народження Василя Григоровича Кравченка (1862 — 1945 рр.) — видатного етнографа, фольклориста, діалектолога, одного із перших в Україні теоретиків етнографічної музейної справи. У науковій спадщині В. Кравченка питання українського народознавства посідають чільне місце.