Проблема ринкових аграрних відносин в Україні другої половини XIX — початку XX ст. в історіографії - Шевченко, В.М. (Український історичний журнал, 2007)
У даній статті зроблено спробу проаналізувати стан вивчення українськими та російськими вченими еволюції ринкових аграрних відносин в Україні другої половини XIX - початку XX ст.