Видатна постать української науки та освіти (до 100-річчя академіка НАН України М. Г. Находкіна) - Анісімов, І.О.; Наумовець, А.Г.; Нетреба, А.В.; Романюк, Б.М. (Вісник НАН України, 2025)
Статтю присвячено пам’яті видатного українського фізика, лауреата Державних премій України в галузі науки і техніки (1970, 19 97), заслуженого діяча науки і техніки (1995), лауреата премії імені Н.Д. Моргуліса НАН України (2008), повного кавалера ордена «За заслуги» (2004, 2009, 2015), доктора фізико-математичних наук (1966), професора (1966), академіка НАН України (1990) Миколи Григоровича Находкіна.