Біопаливо і нафтове паливо в контексті паливної незалежності України (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 11 грудня 2024 р.) - Патриляк, Л.К. (Вісник НАН України, 2025)
У доповіді наведено деякі найважливіші результати проведених в Інституті біоорганічної хімії та нафтохімії ім. В.П. Кухаря НАН України актуальних досліджень впливу хімічного складу природних олій на якість отримуваних переестерифікацією естерів жирних кислот. Ці роботи спрямовано на розроблення ефективних гомогенно-каталітичних методів одержання етилових та бутилових естерів жирних кислот як компонентів біодизельного палива.