Створення поліфункціональних наноматеріалів: стан, проблеми і перспективи (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 19 лютого 2025 р.) - Вовк, Р.В. (Вісник НАН України, 2025)
У доповіді обговорено результати міждисциплінарних наукових досліджень, спрямованих на розроблення та впровадження новітніх поліфункціональних наноматеріалів, потреба в яких неперервно зростає у світі. Отримані результати мають високу наукову і практичну значущість і є істотним внеском у розвиток високотехнологічних галузей промисловості, зокрема оборонної сфери, транспорту, енергетики. Наголошено на необхідності подолання розриву між рівнем експериментальних і теоретичних досліджень та масштабами практичного впровадження їхніх результатів.