Построение области устойчивости линейных цифровых систем в плоскости двух параметров, которые нелинейно влияют на коэффициенты характеристического уравнения - Мовчан, Л.Т.; Мовчан, С.Л. (Проблемы управления и информатики, 2006)
Розглянуто питання побудови областей стійкості лінійних цифрових систем в просторі двох параметрів, які нелінійно входять в коефіцієнти характеристичного рівняння. Запропоновано алгоритм знаходження точок границі області стійкості шляхом перебору тільки одного параметра, без перевірки на стійкість чи нестійкість системи в цих точках. Коректність результату гарантується застосуванням методу D-розбиття.