Первая очередь банка синхронных данных для анализа влияния солнечной активности на состояние здоровья населения - Лычак, М.М.; Бобко, Н.А.; Зелык, Я.И.; Царук, Н.П.; Братасюк, И.П. (Проблемы управления и информатики, 2006)
Сонячна активність є складним багатофакторним процесом, і його прояви (названі космічною погодою) достатньо різноманітні. З іншого боку, зміни стану здоров’я населення м. Києва можна характеризувати, наприклад, таким векторним показником, як щоденна кількість викликів швидкої медичної допомоги (ШМД) у зв’язку із загостренням у людей захворювань деяких типів. Вирішується завдання формування і підтримки банку синхронних даних про зміни більшості факторів космічної погоди і кількості викликів ШМД для встановлення взаємозв’язку між ними. Представлено таблиці, що відображають наповнення відповідних Excelфайлів. На графіках проілюстровано характер змін за часом різних показників. Обробка і відображення складових банку даних здійснювались у програмному середовищі MATLAB.