Довгожителі у науці: дисбаланс поколінь чи збереження традицій? - Онопрієнко, В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2006)
Аналізується кадрова ситуація, що склалася у науко вих системах країн пострадянського простору зага лом і в Україні зокрема. Розглядаються чинники, які зумовили розбалансування вікової та кваліфікацій ної структури наукового потенціалу, деякі моти ваційні та соціальні аспекти функціонування вітчиз няної науки.