Система автоматического управления самонаводящейся ракетой со сканирующим устройством на борту - Коруба, З.; Стефаньски, К. (Проблемы управления и информатики, 2007)
Досліджено динаміку керованого гіроскопу і наведено алгоритм керувань в режимі сканування простору і слідкування за виявленою ціллю. Схема керування процесом самонаведення ракети оснащена оптичним координатором цілі.