Вплив триману-1 на процес асоціативної азотфіксації та розвиток азотфіксувальних бактерій у кореневій зоні ячменю - Волкогон, В.В.; Бакун, О.I.; Волкогон, К.І.; Штанько, Н.П.; Дульнєв, П.Г. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2007)
В лабораторних та польових умовах дослiджено вплив регулятора росту рослин триману-1 на розвиток азотфіксувальних бактерiй та процес азотфiксацiї в кореневiй зонi ярого ячменю. Показано, що триман-1 сприяє пiдвищенню активностi асоцiативної азотфiксацiї при внесеннi в грунт мінеральних азотних добрив у невеликiй дозi (N30). Застосування рістстимулятора по фону вуглеамонiйних солей сприяє бiльшiй ефективностi асоцiативного симбiозу, нiж при внесенні амiачної селiтри.