Становлення жіночої освіти в козацьких землях Дону і північного Кавказу в середині XIX ст. - Грєбцова, І.; Грєбцов, В. (Чорноморська минувшина, 2008)
У статті висвітлено процес становлення жіночих навчальних закладів усіх рівнів у землях козаків Дону і Північного Кавказу, розкрито роль у цьому процесі Відомства установ імператриці Марії і місцевих жіночих благодійних організацій.