Оценки возмущений интервальных нелинейных систем непрямого регулирования нейтрального типа - Шатырко, А.В.; Хусаинов, Д.Я.; Диблик, Й.; Баштинец, Я.; Риволова А. (Проблемы управления и информатики, 2011)
За допомогою прямого методу Ляпунова з оригінальним функціоналом Ляпунова–Красовського доведено достатні умови стійкості, абсолютної за нелінійністю та запізнюванням й інтервальної за параметрами. Побудовано оцінки експоненціального згасання розв’язків та можливих збурень коефіцієнтів лінійної частини системи. Результати представлено у вигляді конструктивних алгебраїчних нерівностей.