Динаміка формування мікробіоценозу ризосфери рослин сої, бактеризованих азотфіксувальними і фосфат-мобілізувальними мікроорганізмами - Малиновська, І.М. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2007)
Інтродукція в ризосферу сої азотфіксувальних і фосфатмобілізувальних мікроорганізмів приводить до перебудови функціональних взаємовідносин між рослиною-господарем і мікробіоценозом її ризосфери. Це виявляється у регулюванні кількості мікроорганізмів, які приймають участь у мінералізаційних процесах і уповільненні розкладання гумусу.