Ефективність мікрогуміну за сумісної обробки насіння ярого ячменю з раксилом - Пищур, І.М.; Волкогон, К.І.; Косенко, Л.В. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2007)
Передпосівна інокуляція ячменю мікробним препаратом комплексної дії мікрогуміном забезпечує суттєве зростання урожайності культури та підвищення біологічної активності в ризосфері. Поєднане застосування мікрогуміну з фунгіцидом раксилом не знижує ефективності біологічного препарату. Такий агрозахід забезпечує зростання енергії проростання насіння, сприяє збільшенню потенційної нітрогеназної активності на корінні рослин та обмеженню поширення кореневих гнилей. Діюча речовина раксилу тебуконазол у концентраціях 0,01; 0,1; 0,3 г/л поживного середовища, підвищує нітрогеназну активність біоагенту мікрогуміну Azospіrіllum brasilense 410.