Модифікований алгоритм Валле-Пуссена - Малачівський, П. (Центр математичного моделювання Інституту прикладних проблем механіки і математики ім. Я.С. Підстригача НАН України, 2005)
Описано алгоритм одноточкової заміни наближення до точок альтернансу у разі знаходження найкращої рівномірної апроксимації з інтерполюванням. Він полягає в отриманні такого уточнення наближення до точок альтернансу, при якому знаки похибки в точках альтернансу, сусідніх з точкою інтерполювання, співпадають. Цей алгоритм ґрунтується на ідеї алгоритму Валле-Пуссена — збереженні порядку зміни знаку похибки апроксимації в новому наближенні до точок альтернансу. Наведено приклад функціонування запропонованого алгоритму.