Ідеологічний вплив тоталітарної держави на шкільну освіту в 1970-1980 роках (на матеріалах Болгарії) - Докашенко, Г. (Схід, 2009)
У статті розглядаються основні підходи до організації патріотичного, трудового, естетичного та ін. виховання шкільної молоді, доводиться ідеологічна заангажованість шкільного процесу, робиться спроба з'ясувати причини низької ефективності виховної роботи в умовах тоталітарної державної системи. Показано тяглість суспільно-виховної проблематики в освіті Болгарії в наш час.