Демографічний розвиток міст східної України в 1920-1939 рр. - Алфьоров, М. (Схід, 2009)
У статті досліджується розвиток міст Східної України в 1920-1939 рр., у т. ч. зміни в чисельності, складі населення та ін. Особливу увагу приділено аналізу даних переписів 1926, 1937, 1939 рр. Показано вплив політичних та економічних чинників на зміну чисельності населен- ня, природний та механічний приріст міст Східної України.