Указ Президента України. Про присудження Державних премій України в галузі науки і техніки 2005 року (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2006)
Українська література помежів’я ХХ–ХХІ століть становить вдячне і цікаве для уважної аналітики явище, оскільки засвідчує прояв багатогранних тенденцій. Національний образно художній процес раніше так рельєфно не поставав, кон центровано не виявлявся, і є таким, яким він років двадцять—тридцять тому видавався не тільки малореальним, а й немислимим.