Повернення українських архівних історико-культурних цінностей з Росії у 1921-1926 рр. - Гетьман, Д. (Національна бібліотека України ім.В.І.Вернадського, 2008)
У статті на основі українських та російських джерел відтворено та проаналізовано етапи повернення українських архівних документів з Росії. Висвітлено роботу державних та наукових установ УСРР на тлі загального процесу реституції українських культурних цінностей з РСФРР у 1921–1926 рр.