Бібліотечне краєзнавство в контексті підготовки бібліотечно-інформаційних кадрів України - Кисельова, В.; Вовк, Л. (Національна бібліотека України ім.В.І.Вернадського, 2008)
Кушнаренко Н. М. Бібліотечне краєзнавство : підручник – К. : Знання, 2007. – 502 с. – (Вища освіта ХХІ століття).