Рак передміхурової залози: діагностика та моніторинг - Щербіна, О.В.; Сакало, В.С.; Ковальов, М.П.; Черненко, О.Д. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2006)
Розглянуто роль простатспецифічного антигена, маркерів агресивності пухлинного процесу — тканинного поліпептидного специфічного антигена і тимідинкінази, а також методів візуалізації — трансректального ультразвукового дослідження, енергетичного допплєрівського картування, комп’ютерної томографії (КТ), магнітно-резонансної томографії, остеосцинтиграфії та однофотонної емісійної КТ у діагностиці, оцінці ефективності лікування і при динамічному спостереженні хворих на рак передміхурової залози. Наведено схеми моніторингу хворих.