Вища освіта Донбасу в роки війни (1941 – 1945) - Кравчук, І.М. (Культура народов Причерноморья, 2006)
В умовах реформування вищої освіти в Україні тенденції її розвитку все частіше привертають увагу дослідників. Проте вивчення вищої школи Донбасу не було предметом спеціального наукового доробку.