Політика урбанізації Східної України в 1920-1939 роки - Алфьоров, М. (Схід, 2010)
У статті на основі вивчення літератури та джерел досліджується політика радянської влади щодо урбанізації в Східній Україні в 1920-1939 рр., у т. ч. становлення концепції урбанізації, процес її здійснення. Особливу увагу приділено виникненню соціалістичних міст та їх впливу на розвиток регіону. Показано вплив політичних та економічних чинників на процеси урбанізації Східної України.