Протипухлинна аутовакцина у лікуванні хворих на нирково-клітинний рак - Терзійський, М.В.; Клименко, І.О.; Григоренко, В.М.; Потебня, Г.П. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2006)
Представлено дані щодо застосування протипухлинної аутовакцини у 22 хворих (дослідна група) порівняно з аналогічними даними у 69 хворих контрольної групи з місцево-поширеним та генералізованим нирково- клітинним раком. У групі хворих після вакцинації виявлено достовірно кращі результати, ніж у пацієнтів після тільки хірургічного лікування (χ2 = 5,667, р < 0,05). Застосування аутовакцини дозволило подовжити тривалість життя та покращити його якість.