Конвективно-променевий нагрів термочутливого безмежного тіла з циліндричною порожниною - Гарматій, Г. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2010)
Досліджено температурне поле безмежного тіла з циліндричною порожниною, через поверхню якої відбувається конвективно-променевий теплообмін із середовищем постійної температури. При цьому враховано залежність теплофізичних характеристик матеріалу від температури. Нелінійну нестаціонарну задачу теплопровідності розв’язано чисельно методом прямих. Проведено порівняння отриманого розв’язку задачі з розв’язком такої ж задачі за сталих характеристик матеріалу.