Изучение влияния токсических продуктов горения полимерных материалов на уровень катехоламинов в органах опытных животных - Нехорошкова, Ю.В.; Селиваненко, Н.Г. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2006)
Вивчався вплив токсичних продуктів горіння ПВХ-вагонки на рівень катехоламінів в мозку, серці, надниркових залозах, крові і сечі білих щурів. Одержані результати показали зміну змісту катехоламінів у всіх тканинах і біологічних рідинах, що вивчалися. Найбільш істотно рівень адреналіну змінився в головному мозку. Рівень норадреналіну в усіх органах був значно понижений після закінчення експозиції і не досягав контролю через 24 години. Можна припустити, що функціонування симпато-адреналової системи змінюється під дією токсичних продуктів горіння.