Эпителиальные клетки как мишень воздействия малых доз кадмия и ртути - Шафран, Л.М.; Большой, Д.В.; Потапов, Є.А.; Третьякова, Е.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2007)
Авторами показано, що переживаючі in vitro сегменти тонкой кишки білих щурів є зручною моделлю для вивчення особливостей метаболічних, структурних та функціональних змін в епітелії під дією ксенобіотиків, а індукція апоптозу та показники біохімічних порушень, що відбуваються при цьому, можуть служити інформативними біомаркерами для оцінки ступеня змін, що відбуваються.