Методика оценки токсичности продуктов горения отходов полимерных материалов как источника токсических веществ в эколого-гигиенических исследованиях - Пономаренко, А.Н.; Басалаева, Л.В.; Лобуренко, А.П.; Пресняк, И.С. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2008)
Основними принципами державної політики у сфері поводження з відходами є захист навколишнього середовища і здоров’я людини від негативної дії відходів. На основі комплексного вивчення продуктів горіння типових полімерних матеріалів (ПВХ і полістиролу) проведене еколого-гігієнічне обґрунтування безпечної утилізації відходів полімерних матеріалів. Найбільша частка у складі продуктів горіння ПВХ належить хлориду водню, який необхідно поглинати при утилізації відходів. В продуктах горіння полістиролу як при спалюванні при 400° так і при 750°С присутній мономірний стирол, а також ароматичні вуглеводні. Оскільки в продуктах горіння досліджуваних матеріалів присутні речовини 1 го і 2 го класів небезпеки, при переробці матеріалів, утилізації і знищенні відходів необхідна обов’язкова експерти за складу токсичних речовин, що виділяються, і їх кількісна оцінка.