Інформативність холтерівського моніторування ЕКГ у пацієнтів з ІХС за повної відсутності скарг - Спіріна, Л.В.; Ревунова, В.Г.; Панова, Т.В.; Спіріна, О.І. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2008)
У роботі представлені дані щодо інформативності холтерівського моніторування ЕКГ у пацієнтів з ІХС за повної відсутності скарг. Детально наведені та проведені порівняння отриманих даних обстеження, а саме, різноманітних порушень ритму та провідності серця, безбольової форми ІХС до призначення лікування та після лікування. Крім того, було встановлено зв'язок порушень ритму з ішемією міокарда. Оцінка отриманої інформації у хворих з ІХС показала досить високу інформативність даного методу в відношенні ризику раптової серцевої смерті.