Физиологические основы оптимального водопотребления - Гоженко, А.И. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2008)
У роботі на основі особистих та літературних даних обґрунтовується необхідність розробки гігієнічних показників мінерального складу питної води на основі даних фізіології водно сольового обміну. Обґрунтована необхідність визначення концентрації осмотично активних речовин як основного критерію фізіологічно оптимальної питної води.