Система ПАРКС-JAVA як засіб вирішення паралельних алгоритмів на комп'ютерній мережі - Анісімов, А.В.; Дерев'янченко, О.В. (Інститут програмних систем НАН України, 2004)
Система ПАРКС-JAVA забезпечує програмні конструкції та можливість зміни комутаційної структури при вирішенні задач паралельних обчислень на комп'ютерній мережі. Вона дозволяє загружати, зберігати та передавати інформацію алгоритмічним модулям. ПАРКС-технологія застосовується для побудови паралельних програм, базованих на статичному та динамічному паралелізмі.