Композиційно-номінативні логіки предикатів над даними з неповною інформацією - Нікітченко, М.С.; Шкільняк, С.С. (Інститут програмних систем НАН України, 2004)
Предикати над даними з неповною інформацією уточнюються як еквісумісні та локально-еквісумісні предикати. Запропоновані композиційно-номінативні логіки еквісумісних та локально-еквісумісних предикатів, що є природними розширеннями логік еквітонних та локально-еквітонних предикатів. Такі логіки зберігають основні дедуктивні властивості класичних логік. але мають істотно багатший клас семантичних моделей. Розглядаються семантичні властивості цих логік, будуються відповіднi секвенційні числення. Побудовані логіки можна розглядати як формалізми для опису та моделювання різноманітних предметних областей з урахуванням частковості та неповноти інформації.