Нейроциркуляторная дистония и нервно-эмоциональное напряжение как фактор риска развития заболевания - Капустинская, О.А. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2010)
Нейроциркуляторна дистонія є одним з первинних ланок в патогенезі тривалої дії шкідливих чинників на працівників транспорту. Це може сприяти розвитку важких серцево-судинних захворювань. Для ранньої діагностики нейроциркуляторної дистонія доцільно включати в комплекс обстежень психофізіологічне тестування і визначення рівня невротизации.